Tempeh na rostlinné smetaně

Tady čaruje především rostlinná smetana. Má neuvěřitelný dar spojit jakékoliv ingredience v jemný a lahodný pokrm.

Porce: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 50 minut

2 smažený tempeh
3 větší brambory
4 větší cibule
2 širší petržele
1 širší mrkev
1/4 celeru
2 x 250 ml rostlinné smetany (sojové, ovesné,..)
sůl
pepř
rozmarýn
oregáno
1 stroužek česneku
olivový olej

Tři brambory, čtyři cibule, dva petržele, jednu mrkev a čtvrt celeru nakrájíme na zhruba dva až tři milimetry tenké plátky. Dvě balení smaženého tempehu rozřízneme na půl a také nakrájíme na tenké plátky.

Hlubší zapékací nádobu (cca 30 x 30 x 7) na dně potřeme olivovým olejem a začneme pokládat vrstvy zeleniny:

První vrstva:  celer, cibule – posolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem a oregánem.

Druhá vrstva: tempeh, brambor – posolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem a oregánem.

Třetí vrstva: cibule a ostatní zelenina, která nám zbyla – posolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem a oregánem.

Vše zalijeme zhruba půl litrem smetany, do které přimícháme na jemno nastrouhaný stroužek česneku.

Přikryté dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů na 40 minut. Nakonec odkryjeme a pečeme do zlatova ještě deset minut.

Co je to tempeh?

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář