Snídaňová miso polévka

Také si lámete hlavu nad dobrou kondicí lidí z Asie? Už nemusíte. Dejte si tuhle životabudící polévku a pochopíte.

Porce: 1
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut

1 lžíce miso pasty
hrst čerstvého špenátu či jiných zelených listů
1/2 tofu (cca 100g)
2 jarní cibulky nebo 5 cm pórku

Do půl litru vody vhodíme půl tofu nakrájené na kostky, přivedeme k varu.

Dvě jarní cibulky nebo pět centimetrů pórku nakrájíme na drobná kolečka a vhodíme do polévky. Přidáme lžíci miso pasty a vaříme pět minut.

Přidáme hrst čerstvého špenátu a ještě dvě minuty povaříme.

Co je to miso pasta?

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

2 komentáře “Snídaňová miso polévka

Přidejte svůj komentář
  1. Překvapuje mně že se miso vaří, doporučuje se většinou nevařit. Miso pastu je třeba napřed rozmíchat na kašičku a pak přidat do vody která již nevře.

  2. Dobrý den, Radko,
    ano, máte pravdu, v Evropě je zažitá tato varianta. Nicméně v Koreji miso vždy přidávají hned na začátek vaření. A tak důvěřuji asijské tradici. Je to jako u nás se zelňačkou. Tradiční recept našich babiček, tam se zelí v polévce vaří. Tady zase já ráda recept odlehčuji a přidávám zelí až na konec a polévku ihned odstavím 🙂 A tak nechám výběr postupu na vás. Vařte tak, ať je vám v tom dobře, poslouchejte intuici 🙂 Pak bude výsledek zaručeně nejzdravější a nejchutnější.

Přidejte svůj komentář