Pikantní rýžové nudle s ředkvičkou

Závan Asie v kuchyni je vždy známkou dobrého, rychlého a zdravého jídla. Pikantní rýžové nudle jsou multifunkční. Splní snídaňové, svačinové i večerní očekávání.

Doba přípravy: 15 minut
Porce: 1

1 porce rýžových nudlí
1/2 bulky bílé ředkve Mozarella nebo 8 cm Daikonu
1 menší mrkev
2 jarní cibulky
čerstvý zázvor velikosti švestky
1 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce tamari (sojové omáčky)
sezamové semínko

Rýžové nudle uvaříme dle návodu.

Do misky nahrubo nastrouháme ředkev, najemno mrkev a čerstvý zázvor. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Zakápneme lžící citrónové šťávy a zalijeme třemi lžícemi sojové omáčky tamari. Dobře promícháme a servírujeme s rýžovými nudlemi. Ozdobíme sezamovým semínkem.

Co je to tamari a shoyu?

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář