Houbové rizoto s pohankou

Krásně voňavé lehké houbové rizoto ze sušených hub. Máte jich nasušeno dost nebo už se těšíte na houbovou sezónu?

Porce: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut

1/2 hrnku pohanky
1 1/2 hrnku bílé rýže basmati
1 hrnek sušených hub
2 cibule
1 mrkev
1/4 celeru
2 stroužky česneku
3 lžičky soli
2 lžičky mletého kmínu
3/4 litru vody
máslo nebo olivový olej
1 zeleninový bujón
slunečnicová semínka
čerstvé bylinky

Hrnek sušených hub nožem pokrájíme na menší kousky. V misce je zalijeme jedním hrnkem horké vody a necháme je namáčet minimálně patnáct minut.

V hrnci na rozehřátý olej nebo máslo přidáme nakrájené dvě cibule, na kostičky zhruba jeden centimetr nakrájenou jednu mrkev a čtvrt celeru. Přidáme dva na jemno nastrouhané česneky, tři lžičky soli, špetku pepře, dvě lžičky mletého kmínu. Krátce osmažíme.

Přidáme jeden a půl hrnku rýže, půl hrnku pohanky. Krátce osmažíme.

Vlijeme namočené houby i s vodou a přidáme tři čtvrtě litru vody a jednu kostku zeleninového bujónu.

Přivedeme k varu, dále přikryté na mírném ohni vaříme 15 minut. Odstavíme a necháme deset minut přikryté stát.

Na talíři ozdobíme máslem, čerstvými bylinkami a opraženými slunečnicovými semínky.

Může být bujón bez zbytečných přísad?

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář