Na mák často zapomínáme, když nás honí mlsná. Přitom je to lokální superpotravina! Kdepak Chia nebo Goji. Mák!
Porce: 20 kuliček
Příprava: 20 minut
Příprava: 20 minut
1 hrnek mletého máku
1/2 hrnku špaldových vloček
2 lžíce medu
2 lžíce vody
strouhaný kokos na obalování kuliček
Hrnek máku nameleme. Půl hrnku špaldových vloček rozsekáme nahrubo. Přidáme dvě lžíce vody, dvě lžíce medu a vše smícháme, vytvoříme těsto.
Z těsta tvarujeme kuličky a obalujeme je v kokosu. Necháme vychladit v ledničce.
Nebo těsto rozdělíme na půl, vždy půl těsta zabalíme do pečícího papíru a přes utěrku vyválíme do špalíku. Špalíček dáme v pečícím papíru vychladit do ztuhnutí, vyjmeme z papíru a nakrájíme na plátky.
Mohu se zeptat, od jaké firmy jsou špaldové vločky nejvhodnější, aby se nemusely povařit?
Ahoj Leni, už s křížkem po funuse, ale přece. Neměla jsem nastavené upozornění na komentáře a tak mi tvá otázka unikla :(. Už je to napraveno, nestane se. K tvé otázce. Já použila od Probia, ale myslím, že jakékoliv jsou fajn. Když se rozsekají, v těstu nasáknou vlhkost a krásně změknou.