Polévka z bílého chřestu

Když máte chuť na něco excelentního a výjimečného, určitě zkuste chřest. Váš jídelní stůl se na chvíli promění ve V.I.P. místo v restauraci s Michelinskou hvězdou!

Porce: 2
Příprava: 10 minut
Doba vaření: 20 minut

Recept připraven speciálně pro freshbedynky.cz

500 g bílého chřestu
2 větší nebo tři malé jarní cibulky
250 ml rostlinné (sojové, rýžové, atd.) smetany nebo klasické
2 vaječné žloutky
1 stroužek česneku
2 lžíce másla
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička soli
špetka pepře
čerstvá nať petrželky

Nakrájíme jarní cibulku, nastrouháme na jemno česnek a se lžičkou soli a špetkou čerstvého pepře vše zpěníme zhruba pět minut na másle.

Bílý chřest oloupeme. Špičky necháme, stáčí oloupat jen stonek pod špičkou. Z konce chřestu odkrojíme dva centimetry tvrdšího stonku. Chřest nakrájíme na třícentimetrové špalky, přidáme k jarní cibulce a krátce osmažíme.

Vše zalijeme dvěma hrnky vody, přivedeme k varu a deset minut vaříme.

Zatím si připravíme smetanu, ve které rozkvedláme dva vaječné žloutky.

Polévku po deseti minutách vaření ručním mixérem řádně rozmixujeme do jemné konsistence. Směs smetany a žloutků za stálého míchání přilijeme do polévky a opět trošku promixujeme. Odstavíme z ohně.

Nakonec polévku dochutíme jednou lžící citronové šťávy, dle chuti přidáme sůl a pepř. Na talíři ozdobíme petrželkovou natí.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář