Polévka hráškový krém

Jednodušší už to snad být nemůže. V jednoduchosti je krása. V případě hráškového krému i chuť.

Porce: 2
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut

350 g mraženého hrášku
1 menší mrkev
1 menší brambora
1 malý petržel nebo třetinu většího
1 lžička soli
špetka pepře
špetka muškátového oříšku
1 litr vody
máslo

Jednu mrkev, jednu bramboru a kousek petržele nakrájejte na kostky.

V hrnci rozpusťte poctivou lžíci másla, vhoďte nakrájenou zeleninu a 350 gramů mraženého hrášku. Přidejte lžíčku soli a pět minut restujte.

Zalijte jedním litrem vody, přidejte špetku pepře, muškátového oříšku a přiveďte k varu. Vařte patnáct minut.

Vše důkladně rozmixujte ponorným mixérem do krémovité konsistence.

Na talíři servírujte s máslem a čerstvými bylinkami.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

4 thoughts on “Polévka hráškový krém

Leave A Reply
  1. hmm. to se mi líbí, myslím, že v sezóně hrášku to zkusím:)

    1. lenka|

      Ahoj Adri,

      jestli máš možnost čerstvého hrášku, až bude sezóna, tak je to ideální. Musím ale říct, že i z mraženého je to pochoutka 🙂

  2. Stáňa|

    Tuto polévku také dělám, všem chutná :0

  3. Polévka vypadá velmi lákavě. Určitě vyzkouším. Jen asi použiju místo másla radši Ghí. Nějak totiž nevěřím tomu, že se za těch pět minut to máslo nepřepálí. .-)