Polenta s pórkem a volským okem

Něco jako vajíčko, slanina, párečky a rajče. Když hodně přimhouříme oči. Hodně přimhouříme, vždyť říkám!

Porce: 1
Příprava: 15 minut
Vaření: 10 minut

1/4 hrnku kukuřičné polenty
2 hrnky vody
1/2 lžičky soli
olivový olej
4 sušená rajčata v oleji
15 cm pórku
čerstvý zázvor velikosti vlašského ořechu
1 stroužek česneku
1 lžíce dýňových semínek
1-2 vejce
1 lžíce tamari

Polenta:
V kastrólku smícháme čtvrt hrnku kukuřičné polenty a půl lžičky soli. Zalijeme hrnkem vody, přidáme lžíci olivového oleje. Přivedeme k varu a mícháme cca tři minuty do zhoustnutí.

Sundáme z ohně a přimícháme na nudličky nakrájená čtyři sušená rajčata.

Pórek:
Patnáct centimetrů pórku nakrájíme na šikmé plátky, zázvor velikosti vlašského ořechu nakrájíme na drobné kostičky, stroužek česneku také.

Vše smažíme na olivovém oleji dokud pórek nezměkne, zároveň by měl mít stále svěží zelenou barvu. Dochutíme lžící Tamari.

Osmahneme na sucho dýňová semínka a dáme stranou. Ve stejné pánvi připravíme volské oko.

Na talíři můžeme pokrm ozdobit zelenou natí a dýňovými semínky.

Co je to Tamari a Shoyu?

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

2 komentáře “Polenta s pórkem a volským okem

Přidejte svůj komentář
  1. Polenty stačí čtvrt hrnku řekl bych, půl hrnku je hromada! 🙂
    A co když nemám olivový olej, můžu použít místo něj máslo?

    1. Ahoj Pavle,

      děkuji za podnět k úpravě množství polenty. Určitě v receptu změním, abychom se nepřejídali 🙂
      Když doma dojde olivový olej, můžeš použít jakýkoliv jiný tuk. Máslo, kokosový olej, ghee přepuštěné máslo apod.

      Dobrou chuť a krásný den,
      Lenka

Přidejte svůj komentář