Pohanková kaše s mákem a švestkami

Čeká-li nás dlouhé a náročné dopoledne, kde nebude čas na svačinu, je pohanková kaše s mákem sytou volbou ke snídani.

Porce: 1
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut

1/3 hrnku pohanky lámanky
1  hrnek rostlinného (např. sojového, rýžového atd.) či kravského mléka
4 švestky čerstvé nebo 10 sušených
4 lžíce mletého máku
hrst ořechů vlašských či jiných
3 zářezy másla

Čtyři švestky čerstvé nebo deset sušených nakrájíme na půlky, smícháme v kastrólku s třetinou hrnku pohanky lámanky a se čtyřmi lžícemi mletého máku.

Přidáme jeden hrnek mléka. Za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme dvě minuty.

Dáme z ohně a necháme sedm minut přikryté stát.

Na kaši položíme tři poctivé zářezy másla a posypeme hrstkou nasekaných ořechů.

Koupit mletý či celý mák?

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář