Muffiny z mandlového mléka

Jednoduché muffiny s čokoládou, bez mouky a přidaného cukru. Rychlé řešení pro nečekané ale vítané návštěvy.

Porce: 12 kusů
Příprava: 10 minut
Doba pečení: 20 minut

1 hrnek mandlového mléka
2 zralé banány
2 vejce
1 lžička čistého vanilkového prášku
1 lžička prášku do pečiva
3 hrnky ovesných vloček
100 g čokolády na vaření
špetka soli

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.

Společně rozmixujeme téměř na jemnou konsistenci dva hrnky ovesných vloček, hrnek mandlového mléka, dvě vajíčka, dva banány, lžičku vanilkového prášku, lžičku prášku do pečiva a špetku soli.

Ručně vmícháme zbylý třetí hrnek ovesných vloček a sto gramů čokolády na vaření nasekané na kousky.

Formu na muffiny vytřeme máslem a naplníme těstem. Pečeme patnáct minut na 200 stupňů a pět minut na 250 stupňů dozlatova. Necháme muffiny patnáct minut zchladnout, pak je vyjmeme z formy.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

4 komentáře “Muffiny z mandlového mléka

Přidejte svůj komentář
  1. Romana|

    Ahoj Leni, myslíš, že jde použít i jiný mlíko než mandlovy? A jaký?

    1. Ahoj Romčo, jasan, můžeš použít i jiné mléko, jakékoliv rostlinné. Sojové, rýžové, ovesné a tak dál. Můžeš zkusit i kokosové. Jen neručím za kravské, ale za mě by mělo také fungovat. Jdeš do toho? 🙂

      1. Romana|

        Už se pečou, dala jsem z lenosti kravsky😊. Snad se mi povedou, recept je fakt suprově rychlej a všechny ingredience jsem měla doma! Youpi

        1. Tak super. Alespoň víme, že to jde i s kravským 🙂 Dobrou chuť!

Napsat komentář: lenka Zrušit odpověď na komentář