Kukuřičná krupice či polenta?

Polenta je kukuřičná kaše, kterou můžeme vyrobit z kukuřičné krupice nebo mouky. V obchodech často koupíme kukuřičný produkt s názvem Polenta, což je kukuřičná mouka či jemná krupice tepelně upravená párou. Doba přípravy je proto velmi krátká. Z připravené kaše se dají vyrobit polentové knedlíky, pečená polenta, polentové placky a podobné kukuřičné přílohy.

Budeme-li na kaši používat tepelně upravenou jemnější Polentu a ne hrubou kukuřičnou krupici, je třeba do kaše přidat více vody. Polenta při vaření nabyde více než kukuřičná krupice.

Slaný recept s polentou najdete v mém e-booku Malými krůčky ke změně jídelníčku. 

Kukuřičná kaše s datlemi a mandarinkou

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář