Domácí müsli tyčinky

Pro děti na výlet, pro muže na kolo, pro ženy ke kávě. Tahle dobrota se nikdy neztratí. Nebo vlastně ztratí, a rychle!

Porce: 10 tyčinek
Příprava: 15 minut
Pečení: 15 minut

1 hrnek oříšků kešu
1/2 hrnku mandlí
1/2 hrnku kustovnice
1/2 hrnku ovesných vloček
1/4 hrnku dýňových semínek
1/4 hrnku hořké čokolády
1/4 hrnku medu
1 lžíce lněného semínka
2 lžíce rýžové nebo jiné mouky
1 lžíce tahini sezamové pasty
špetka soli

Kešu, mandle a čokoládu nasekáme nahrubo. Všechny suché přísady dáme do mísy a promícháme. Přidáme lžíci tahini a čtvrt hrnku medu. Znovu promícháme.

Směs lžící urovnáme na třetinu klasického pekáče nebo do formy 20 x 20 centimetrů, kam nejprve dáme pečící papír. Směs upěchujeme.

Pečeme v troubě na 165°C přibližně patnáct minut. Pokud chceme tyčinky křupavější, pečeme ještě o pět minut déle, ale pečlivě kontrolujeme, aby nedošlo ke spálení.

Po upečení směs širokým nožem trošku upěchujeme. Necháme vychladnout, vyjmeme z formy a můžeme dát ještě zchladit do lednice. Nožem nakrájíme na tyčinky.

Odebírejte novinky tisíce chutí!

Přihlašte se k odběru novinek a nic Vám neunikne. Můžete teď hned:

Ze seznamu odběratelů se můžete kdykoliv odhlásit.

Přidejte svůj komentář